Uppdatering (samma gamla vanliga)

Hemma i Valbo för andra helgen i rad.
Den här gången åkte jag medvetet hem tidigare. Jag antar att det är för att varva ner. Här hemma är det lugnt som vanligt. Jag myser med julmusik och tänker på dagarna: Gårdagen, idag, morgondagen. Det mesta känns bra. Imorgon kommer jag med all sannolikhet träffa Dig - som jag tjatar såinihelsike om - på Verdandis jubileum. Jag tänkte egentligen inte gå i år men Du bad ju mig... typ eller du sa "kanduintekomma?" och nu kommer jag. Jag hoppas att det mesta känns bra även efter imorgon. Det var allt.

"Inte jag"

"Jag är ju den starka
Det blir alltid som jag vill"
(Björn Ulvaeus)

Jag är ju trots allt en SångochTeater-elev och därför är favoritlåten just nu Inte jag/Someone else's story ur Björn&Bennys fantastiska Chess... och visst är det så: Det blir alltid som jag vill. Antagligen är det därför som jag blir ledsen och frustrerad när saker inte blir exakt som jag har tänkt mig. Mitt största problem just nu är att jag inte hinner träffa alla de jag älskar. I Stockholm har jag fullt upp med skolan och allt vad det innebär. Snart har vi en spelning med Lloyd - på CC, Gävle, den 20 december: kom dit! - och därför är jag enbart i Gävle för att repa. Igår hade vi en massa ledig tid så då ringde jag Dig. Han som jag har älskat i så många år men, hör och häpna, då hade Han inte tid med mig och då kunde jag inte hjälpa att bli ledsen! Det skäms jag för: Att jag förväntar mig att Han alltid ska vara tillgänglig för mig. Precis som alla andra är jag ett ego. Det är väl det allt handlar om.
Spelingen i Norrsundet igår kväll påminde mig om att saker och ting hursomhelst, sakta men säkert, går framåt. Efter spelningen skickade jag ett SMS till Mr Sweet 16:
"Nu har vi spelat. Jag tänkte på dig under hela spelningen för att bli pepp: så att du vet :P"
Jag är mig lik och det är mina ragg också. De är unga killar och sådana pratar inte i onödan. Mitt liv är ett lyxproblem.

Fredag

Jag har knappt tid med mig själv.
Det blir såhär ibland. Som de flesta ester, bohemer, konstnärer eller vad man nu vill kalla mig är jag en periodare - en projektmänniska. Vi har haft skrivarprojekt i skolan den här veckan då vi har pluggat in nio små pjäser som vi visade upp i skolmatsalen idag. Jag var med i tre och spelade pappa, kriminalinspektör och skum moster. Om några timmar åker jag med Kalle till Gävle. Vi ska repa. Jag vet precis hur det kommer att bli. Det känns som ett jobb och den här gången får jag faktiskt (förhoppningsvis) betalt för det också. Imorgon spelar vi på en anti-nedläggningsgrej i industribyn Norrsundet. Jag ser det som välgörenhet/betalt rep. Har jag en jävla tur får jag träffa Dig i helgen också. Som vanligt är jag dock krass och blir glad om jag får träffa Dig i alla fall en gång under de närmaste tre veckorna. Det är mitt mål då vi kommer att vara i samma stad  3 helger i rad: Gävle x 2 helger + Sthlm 1 helg. Jag längtar...
 


Veckan

Den här veckan har varit intensiv och intressant.
Jag har hunnit med massor och utvecklats ytterligare.
Nu följer ännu en intensiv vecka.
Förhoppningsvis överlever jag även den.
Troligtvis är jag aningen klokare om en vecka än vad jag är idag.
Nu är jag trött och nöjd.
Därför ska jag avsluta den här veckan snart med att gå och lägga mig tidigt.
Jag känner mig blygsamt hoppfull.


Ironi

Sprit är så bra.
Det får en att göra saker man aldrig skulle ha gjort annars .
Jag är så glad över att jag dricker två-tre dagar i veckan.


[O-ironiskt]
Mina vänner, min familj och mina killar: Det är för er skull jag finns

Musik

Svensk musik hösten 2008 är förvånansvärt bra:

On and on  - Agnes
Anna  - Hello Saferide
What have I done  - Anna Ternheim

Tre låtar som ligger på Trackslistans Topp 10 och som jag har på mobilen. Kombinationen hitlistor + Roberts musikspelare är ovanlig men världen förändras. Vissa saker förändras, vill säga, och andra saker består. Till min stora förtjusning håller min Highschool Dreamboy Darin fortfarande på. Hans Breathing your love som han gör med Kat De Luna är dessutom hans bästa låt ever.

En som kan allt om musik är MR SWEET 16 (notera att jag skriver hans namn så stort jag kan just nu = för att han är bäst). Jag läser hans texter och idag ringde jag honom - nykter - för typ första gången i mitt liv. Jag måste, bokstavligt talat, ta honom ett steg i taget... men det går framåt och det är det viktigaste.

Antagligen

Jag antar att jag söker problem.
Jag antar att jag söker utmaningar.
Jag antar att jag är en så'n person.
Jag antar att jag röker för mycket just nu.
Jag antar att rökning inte är bra.
Jag antar att jag borde vara nykter ikväll.
Jag antar att jag borde äta något riktigt ikväll.
Jag antar att jag kommer äta Findus.
Jag antar att det kommer att bli trevligt att skriva musik imorgon.
Jag antar att festandet imorgon kommer att bli vilt.
Jag antar att jag borde ringa en massa människor.
Jag antar att allt är perfekt.
Jag antar att jag inte borde känna mig smått melankolisk.
Jag antar att jag är pretentiös.
Jag antar att det är Du som får mig att bli konstig.
Jag antar att jag saknar Dig.

Metaforer

Om allt rämnar runtomkring oss finns vår kärlek kvar

Rebecca sjöng I gott bevar på solo-sångslektionen idag: Låten som jag började min SoT-resa med.
Nu har jag laddat ned det fullständiga soundtracket till Kristina från Duvemåla. Björn & Benny = genier
Själv sjöng jag La dolce vita, Det ljuva livet, det liv jag faktiskt lever just nu. Jag antar allt är på sin plats.

Förutom Soundtracket har jag också laddat ned En komikers uppväxt som ljudbok. Det kändes naturligt att lyssna på Gardells klassiker efter att ha lyssnat på Levengoods senaste, lysande novellsamling. Ett återkommande tema i boken om uppväxten är ju att allting faller. Förr eller senare faller allt säger Gardell. Jag tackar Gud för att allt ännu inte har fallit utan tvärtom står upp som den ståtligaste midsommarstång. Jag hoppas att sommaren blir lång.

Sanningen

Jag älskar dig.

RSS 2.0