Trasiga

Min dator är lite sär för tillfället. Efter min brors besiktning är bilden liksom bredare än vanligt vilket gör att jag t ex inte kan kolla på film i helskärm. Det gör jag väldigt ofta så därför lämnar jag kvar datorn i Valbo. Detta innebär tyvärr att jag inte kommer att kunna tippa schlagern ikväll som vanligt. Mina förhandstips har iofs inte varit tip-top någon gång så omvärlden får helt enkelt klara sig utan dem den här veckan. På måndag är jag dock tillbaka i Valbo för att göra min praktik på Vasa. Då är jag också tillbaka hos datorn: Annars hade jag naturligtvis inte lämnat kvar den. En annan sak som är tillfälligt trasig är mitt armbandsur som jag fick av min mormor på studenten. Armbandet gick sönder för någon timme sedan, när jag vaknade, och därför lämnar jag kvar även detta. Som tur är har jag en teknisk bror och en praktisk far. De brukar oftast kunna lösa praktiska problem bättre än jag. Helgen är, som vanligt, fylld av äventyr i alkoholens och homosexets tecken. Jag lyssnar på Rent och försöker tänka:
There's only now
There's only this
Forget regrets
Or life is yours to miss



På bussen

För första gången sedan jag tog med min norska dator ifrån BB/Elgiganten åker den med mig mellanh Sthlm-Valbo. Jag ska åker ju till my Whalehome nu i några dagar för att göra ärenden av olika, formella slag. Om c a 2 timmar kliver jag av vid "Hamntorget" på "Gävle busstation" för att sedan åka med "kollektivtrafiken" till "förorten". Märker någon min sarkastiska storstadsattityd? Bra i så fall - för den är verkligen påtaglig den här gången. Jag har samma känsla i kroppen som när jag åkte hem till mitt tredjehandsboende på Hornstull hösten'07: Jag vill egentligen inte. Det ska bli grymt att träffa min älskade och kanske även vissa, mer eller mindre, saknade vänner men jag kan inte säga att jag precis är på party-humör idag. Kanske beror det på att jag låg och kollade på Ally Mc Beal (världens bästa serie?) inatt till kl 3 eller kanske beror det på att jag mest ska göra tråkiga grejer hemma i Gävle. Hursomhelst så är allt helt ok med mig: Jag antar att jag, som vanligt, bara längtar efter lite kärlek.

Nytt under solen

Jag har lov i en vecka nu. Imorgon sticker jag till Valbo för att fixa lite grejer. Det mest inbokade är att jag ska till tandläkaren kl 12.30 på onsdag. Det känns ju lagom sexigt =) Sedan ska jag försöka befria min dator helt från virus med hjälp av min tekniske bror. I gengäld ska jag hjälpa honom med ett tal som han har i svenskan. Det är en schysst deal! Jag vill hinna träffa Andree en snabbis och får jag träffa Räkan vore det jävligt skoj. Jag åker i och för sig tillbaks till Stockholm till helgen. Varför? För att festa såklart...
Jag åker dock tillbaka till Valbo/Gävle igen på söndag kväll för att göra praktik i en vecka. Praktiken gör jag på mitt gamla gymnasium med basist-Willes farsa på Jazzlinjen! Det ska bli jävligt kul att få hunsa esteter i en vecka!
Outhouse Allstars och min snötyngda, upplysta trädgård sätter stämningen. Ge mig en kaka till kaffet och se'n så är det bra

Deltävling 3: Dagen efter

1 The queen - Velvet UTSLAGEN FEL
2 I got U - Rigo & the Topaz sound feat. Red fox TILL ANDRA CHANSEN FEL
3 Så vill stjärnorna - Molly Sandén TILL FINAL FEL
4 Baby goodbye - E.M.D. TILL FINAL FEL
5 Du vinner över mig - Mikael Rickfors UTSLAGEN RÄTT
6 Här för mig själv - Maja Gullstrand UTSLAGEN RÄTT
7 Alla - Sofia UTSLAGEN RÄTT
8 You're not alone - BWO TILL ANDRA CHANSEN FEL

3 rätt av 8: Den här gången tippade jag helt åt helvete. Det kanske beror på att tävlingen igår faktiskt var rent åt helvete musikaliskt med BWO som undantag. Velvets låt var ju också bra och numret var ännu bättre. Reggaboysen överraskade mig positivt men annars var det ytterligare en medioker och krånglig kväll i Björkmans schlagerland. Det var bättre förr. Livet i sig blir dock bättre och bättre efter en skum vecka.

Melodifestival'09: Deltävling 3 i Leksand

1 The queen - Velvet RRR TILL FINAL
2 I got U - Rigo & the Topaz sound feat. Red fox RR UTSLAGEN
3 Så vill stjärnorna - Molly Sandén RR TILL ANDRA CHANSEN
4 Baby goodbye - E.M.D. RR TILL ANDRA CHANSEN
5 Du vinner över mig - Mikael Rickfors RR UTSLAGEN
6 Här för mig själv - Maja Gullstrand RR UTSLAGEN
7 Alla - Sofia RR UTSLAGEN
8 You're not alone - BWO RRR TILL FINAL

Om andra deltävlingen var jämn och höll en hyfsat hög nivå - låtmässigt - håller tredje delfinalen en jämn, hyfsat låg nivå, efter första lyssningen. Det har praktiskt aldrig hänt, under de sju år som deltävlingsystemet har funnits, att en låt från tredje heatet har vunnit. Trenden håller förhoppningsvis i sig även i år. De enda låtarna som ger lite känsla är Velvets schyssta gay-hit - bögar i hela Sverige kommer att proklamera sitt drottning-ämbete till The queen under sommaren - och BWOs snygga kopia av Rysslands urtråkiga vinnare. Nu hoppas jag bara på en skräll bestående av ett oväntat grymt scen-nummer som äger hela startfältet.

Deltävling 2: Dagen efter

1 Show me heaven - Lili & Susie TILL ANDRA CHANSEN RÄTT
2 Jag ska slåss dina kvarter - Lasse Lindh & Bandet  UTSLAGEN RÄTT
3 Never been here before - Jennifer Brown UTSLAGEN RÄTT
4 1000 miles - H.E.A.T TILL FINAL FEL
5 Kärlekssång från mig - Markoolio UTSLAGEN FEL
6 It's my life - Amy Diamond TILL ANDRA CHANSEN FEL
7 What if - Cookies n beans UTSLAGEN RÄTT
8  Hope and glory - Måns Zelmerlöw TILL FINAL RÄTT

5 rätt av 8 - alltså ett rätt mer än förra veckan. Det kan jag ju vara stolt över även om jag och min schlagerbloggarpolare (checka in www.myspace.com/avisionoflove) i andra heatet var överens om att mardrömmen skulle vara Måns och H.E.A.T till final. Mardrömmen blev sann. Hursomhelst hade det kunnat vara mycket värre. Precis som i vanliga livet skulle allting kunna vara så mycket mer åt helsiket just nu än vad det är. Faktum är att det mesta är helt ok såväl i schlagern som i Mr Twigs liv. 

Melodifestival'09: Deltävling 2 i Skellefte

1 Show me heaven - Lili & Susie RRR TILL ANDRA CHANSEN
2 Jag ska slåss dina kvarter - Lasse Lindh & Bandet R UTSLAGEN
3 Never been here before - Jennifer Brown RR UTSLAGEN
4 1000 miles - H.E.A.T RR UTSLAGEN
5 Kärlekssång från mig - Markoolio RRR TILL ANDRA CHANSEN
6 It's my life - Amy Diamond RRR TILL FINAL
7 What if - Cookies n beans RR UTSLAGEN
8  Hope and glory - Måns Zelmerlöw RRR TILL FINAL

Andra deltävlingen är jämnare och aningen bättre än den första rent låtmässigt. Dock krävs det ett förstklassigt nummer för att bräcka Alcazars sceniska fempoängare. Jag väntar smått otåligt på den här riktiga mastodont-schlagern (den kanske inte finns på 2000-talet?) men håller till godo med fröken Diamonds oklanderliga pop-pärla, Måns' söta kärleks-hymn och mina barndomsidolers Lili & Susies - något platta - comeback.

Jag har aldrig

http://www.youtube.com/watch?v=D3dyZmmbx-Y
http://www.youtube.com/watch?v=81UpW5feIDE

Dogmafilmen som jag spelade in för några veckor sedan: Uppdelad i två delar.
Jag är så glad att jag inte är honom.


Ungdom, alltför lätt på vingen
Alltför skön att länge vara
Gör dig glad men skynda bara
Morgondagen känner ingen


Födelsedagshelg


Vi är bara vänner men bilden är fin. Dessutom är vänner aldrig bara vänner. Ni är alltid viktigast och ni vet precis vilka ni är. Jag är socialist och så'na sviker inte: Det är borgerligt trams. Kom ihåg det!
Patricia var trevligt - lika trevligt som bilden antyder. Tyvärr kunde inte alla polare vara där (det var närmare bestämt SoT + Kim där) av olika anledningar. En större uppslutning av vänner hade gjort det hela ännu roligare men jag somnade bredvid en klasskompis kl 5 i morse. Vi började kl 8 och jag hade faktiskt min kanske bästa födelsedagsfest igår. Helgen har varit riktigt rolig överhuvudtaget! Det är inget annat än en välsignelse. Jag ber för hälsa och välgång till alla mina närmaste: Det är ni, alla ni, som ständigt får mig att fortsätta. Världen är galen men vacker.

och J: Jag antar utmaningen (?) om serious relationship. Även om jag inte tror på det är det ju det enda jag saknar.


Deltävling 1 - Dagen efter

1 Tick tock - Nina Söderquist UTSLAGEN RÄTT
2 Welcome to my life - Jonathan Fagerlund UTSLAGEN RÄTT 
3 Med hjärtat fyllt av ljus - Shirley Clamp UTSLAGEN FEL
4 Jag tror på oss - Scotts TILL ANDRA CHANSEN RÄTT
5 You're my world - Emilia  TILL FINAL FEL
6 Stay the night - Alcazar TILL FINAL RÄTT
7 Snälla snälla - Caroline af Ugglas RR TILL ANDRA CHANSEN FEL
8 Disconnect me - Marie Serneholt UTSLAGEN FEL

50% rätt gissningar - Det får man ändå säga är godkänt. Min schlager-radar/gaydar är uppenbarligen inte alldeles blassé än. Showen var betydligt bättre än väntat igår och har Sverige tur kommer det fler nummer i Alcazars kaliber i följande program. Inte helt oväntat var det ett fett tryck på Lino igår natt. Undertecknad har dansat i neon en hel vecka - kvällens kommande födelsedagsparty på Patten inräknat -  för att fira livet. Gud bevare oss

Melodifestival'09: Deltävling 1 i Gbg

1 Tick tock - Nina Söderquist RR UTSLAGEN
2 Welcome to my life - Jonathan Fagerlund RR UTSLAGEN
3 Med hjärtat fyllt av ljus - Shirley Clamp RRR TILL ANDRA CHANSEN
4 Jag tror på oss - Scotts RRR TILL ANDRA CHANSEN
5 You're my world - Emilia RR UTSLAGEN
6 Stay the night - Alcazar RRR TILL FINAL
7 Snälla snälla - Caroline af Ugglas RR UTSLAGEN
8 Disconnect me - Marie Serneholt RRR TILL FINAL

Precis som förra året är första deltävlingen ingen höjdare. Marie och Alcazar har de internationellt mest gångbara låtarna (efter 1 minuts lyssning). Shirley och Scotts har fina standard-schlagers och Shirley gör antagligen en Sonja'07: från Andra Chansen till final. Resten av bidragen håller, låtmässigt, en låg kvalitet.

Tack

Varje gång jag fyller år (en gång om året - tro det eller ej) vaknar jag alltid med en rädsla för att alla har glömt bort mig. Varje år blir jag lika överrumplat överraskat och lycksaligt lycklig.
Det verkar som att livet går åt helvete för många av mina närmaste just nu, på ett eller annat sätt, vilket verkligen smärtar mig: Lider de så lider jag. Hittills verkar emellertid jag personligen har blivit skonad ifrån större olyckor.
Summa summarum:
Jag tackar Gud för alla de jag älskar och ber för att kärlekens ljus ska lysa över dem.
Kalla mig CP, kalla mig bög : jag är det och jag är lycklig. 

RSS 2.0